Beheer van de Scipio App – Modules

Meer informatie over het toevoegen en beheren van module kunt u vinden in de instructievideo Beheer modules via:

In de beheerdersomgeving kunt u in de instellingen van een module, per module, aangeven of deze zichtbaar moet zijn in de app.

Daarnaast kunt u instellen of deze module voor iedereen beschikbaar moet zijn, of alleen beschikbaar moet zijn voor een bepaalde groep.

Onder het tabblad Ledenlijst – Groepen kunt u groepen aanmaken en leden toevoegen. Deze groepen kunt u vervolgens gebruiken als u specifieke modules aanmaakt. Bij elke module heeft u de mogelijkheid om bij de instellingen slechts een bepaalde groep toegang te geven tot een module. Zo kunt u de app voor verschillende groepen optimaal laten functioneren.

Gebruik dit bijvoorbeeld om verschillende agenda’s per groep te beheren.

Ja, via de nieuwsmodule is het mogelijk een RSS-feed van een youtube kanaal te koppelen.

De Youtube RSS-feed kunt u als volgt achterhalen:
1) Ga naar het YouTube kanaal dat je wilt integreren
2) Achterhaal jouw kanaal-ID
A) Login bij YouTube
B) Ga naar jouw profiel en klik op Instellingen
C) Klik op Geavanceerde instellingen en kopieer jouw YouTube-kanaal-ID
3) Plak deze tekst achter de onderstaande URL:
https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=
Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=UCz-1DouFVA16rYmDKj489qA

Let op: Video’s met bijvoorbeeld muziek welke door YouTube als ‘Copyright’ zijn gekenmerkt kunnen niet in de App worden afgespeeld, dit wordt geblokkeerd door YouTube.

Dit is mogelijk met de documenten-module. Deze is beschikbaar in de plus-versie van de App.
Via Documenten – Instellingen kunt u vervolgens verschillende mappen aanmaken waarin u documenten kunt bewaren. Zo kunt u de documenten sorteren en op een overzichtelijke en makkelijk toegankelijke manier bewaren in de app.

Een agenda kan gekoppeld worden door middel van een iCal feed. Een iCal is een internet begrip voor uitwisselbare agenda informatie. Een iCal bestand kan een complete kalender zijn, maar ook een enkel evenement. Voorbeelden hiervan zijn google calendar, Apple iCal, KDE Korganizer, Novell Evolution, Mozilla Sunbird en Mozilla Calendar.

Een iCal feed kan gekoppeld worden via de agenda-module in het beheer van de app.

iCal is een standaard voor het uitwisselen van agenda gegevens en wordt door de Scipio App ondersteund.
Als de iCal linkt niet werkt, willen we u adviseren de link en inhoud van uw iCal te controleren.
U kunt de link van uw iCal controleren via de volgende link: iCal validator. Deze link zal vertellen of er een probleem is met de link.
Wij geven geen gratis inhoudelijke ondersteuning op de inhoud van uw iCal.

U kunt de informatie van een of meerdere websites weergeven in de app door middel van een RSS-feed. Een RSS-feed is een gemakkelijke manier om een externe nieuwsbron te koppelen aan uw app. Zodra de koppeling gemaakt is, zal de app automatisch nieuws en updates blijven plaatsen vanuit de externe nieuwsbron, blog of uw eigen website. Veel websites leveren een RSS verwijzingsknop boven of onderaan de website. Wanneer u de link van de RSS (de URL) kopieert en plakt in de nieuws-module in het beheer van de app, zal het nieuws van die RSS-feed automatisch geüpdatet worden in de app.

RSS is een standaard voor het weergeven van gegevens en wordt door de Scipio App ondersteund.
Als de RSS-feed niet werkt, willen we u adviseren de link van uw RSS-feed te controleren.
U kunt de link van uw RSS-feed controleren via de volgende link: RSS validator. Deze link zal vertellen of er eventuele problemen zijn met de RSS-feed.
Wij geven geen gratis inhoudelijke ondersteuning op de inhoud van uw eigen RSS-feed.

Indien er in de RSS-feed geen losse afbeelding beschikbaar is, wordt er gekeken in het omschrijvingen veld (description). Staat daar wel een afbeelding in, dan wordt deze gebruikt als afbeelding voor het artikel. Wordt het artikel geopend, dan wordt de afbeelding van het artikel weergegeven samen met de inhoud van het bericht. Het lijkt dan of de afbeelding twee keer wordt weergegeven.

De opmaak / weergave van de nieuwsberichten wordt bepaald door de combinatie van de opmaak in de RSS feed en de native weergave van het operating system van uw toestel (iOS / Android). Hier valt helaas niet op in te grijpen.

De RSS ververst elke twee uur zodat de meest recente wijzigingen zichtbaar zijn in de Scipio App

Ja, dat is mogelijk met een eigen module. U kunt een website toevoegen via de module Websites. De website zal dan in de app als module verschijnen.

U kunt in de plus-versie van de App de module Deel je moment aanzetten. U kunt voor verschillende groepen verschillende Deel je moment-modules aanmaken, maar u kunt er ook één maken voor alle leden. Zo kunnen app gebruikers berichten plaatsen, reageren en op de hoogte blijven van andere leden. Denk aan groepen als ‘Ik heb hulp nodig’ of ‘Ik kan hulp bieden’

De naam van een module kan aangepast worden door in het App beheer de module te selecteren en vervolgens te kiezen voor het menu-item Instellingen.
Wijzig het veld “Naam”, bovenin het scherm, naar de gewenste naam voor de module.